Nyheter från RF

RF och Svenska Spel har beslutat att Basketbollförbundet, Tennisförbundet, Frisbeesportförbundet, Judoförbundet, Simförbundet, Friidrottsförbundet, Orienteringsförbundet och Brottningsförbundet får medel ur Rörelsefonden under år 2021.

RF bedömer att den ekonomiska effekten av corona för idrottsrörelsen kommer ligga mellan 4 och 6 miljarder kronor 2021. Därför lämnas idag till regeringen krav på stöd för kompensation och omställning på minst 2 till 4 miljarder kronor.

Specialidrottsförbundens förslag till val av ordförande och ledamöter i Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas styrelse har inkommit inför Riksidrottsmötet i maj 2021. Här presenterar vi de föreslagna personerna.

Idag den 15 januari öppnar ansökan om kompensationsstöd för corona. Idrottsföreningar kan då ansöka om kompensation för ekonomiska förluster under fjärde kvartalet 2020.

Genom projektet Simidrott för alla har personer med annan etnisk bakgrund än svensk de senaste åren fått möjlighet att kostnadsfritt utbilda sig till simidrottsledare inom sina simföreningar.

STRATEGI 2025. När Henrik Teljfors var fyra år tog hans pappa med honom för att se Hammarby spela hemmamatch. Där på läktaren tog engagemanget för fotbollen sin början, men i dag är Henrik Teljfors kluven till den supporterkultur han tidigare älskat.

Regeringen meddelade under måndagen att de beslutat att gå vidare med förslag på en tillfällig pandemilag för covid-19. Det är positiva besked som ger hopp om flexibilitet vad gäller träning och mindre trubbig tillämpning.

STRATEGI 2025. När få gör mycket i stället för att många hjälps åt kan det som ska vara roligt kännas som en börda. Den moderna idrottsföreningen behöver engagera ideella krafter. Så hur ska idrottsföreningarna göra för att skapa ännu mer engagemang?

STRATEGI 2025. Som i många andra delar av idrottsrörelsen sjunker medlemsantalet inom friidrotten från elvaårsåldern. Nu jobbar Svenska Friidrottsförbundet hårt för att anpassa tävlingsformerna för barn så att fler ska friidrotta längre.

Riksidrottsförbundet välkomnar pandemilagen men förtydliganden behövs för att den eftersökta träffsäkerheten ska nås. Det är en av flera punkter i det svar som RF idag skickat in gällande den pandemilag som föreslås träda i kraft den 15 mars 2021.

Idag beslutade RF-stämman om en ny, fristående, svensk antidopingorganisation. En stiftelse, Antidopingstiftelsen, är bildad och den nya nationella antidopingorganisationen Svensk Antidoping AB är överförd till den nya stiftelsen.

Folkhälsomyndigheten förtydligar idag att träning utomhus kan fortsätta, om anläggningarna kan hållas öppna på ett smittsäkert sätt och de allmänna råden följs.

Idrottsrörelsen får ytterligare 335 miljoner kronor i ekonomiskt stöd på grund av corona för perioden januari–februari 2021. Det meddelade regeringen tillsammans med samverkanspartierna Centerpartiet och Liberalerna idag.

"Vi uppmanar nu alla kommuner att i dialog med idrottsrörelsen fatta kloka beslut där vi kan bedriva utomhusträning på ett smittsäkert sätt." Det säger Björn Eriksson efter att regeringen infört skärpta restriktioner.

Regeringen meddelade idag skärpta restriktioner. All verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner och "inte är nödvändig" bör omedelbart stängas ned fram till den 24 januari. Det kan handla om badhus, museer och idrottshallar.

E-post: info@stallarholmensbk.se