Guld till Bobby Larsson och brons till Per Sandgren i HB21 på tavel SM.

SM veckan i Östergötland

2013-07-24 16:34
Stallarholmens Bågskytteklubb erövrade en mängd SM guldmedaljer under SM veckan i Östergötland
  • Uppdaterad: 2016-06-07 23:50

SM veckan inleddes i onsdags med Junior SM i fält där Melvin Åhlund tog guld i HR10, Jonatan Andersson tog guld i HR16 och Tilde Åhlund tog brons i DB10 (alla från Stallarholmen). Eskilstuna skytten Kalle Puman tog guld i HB16

På torsdagen var det dags för JSM i jakt där tog Melvin Åhlund silver i HR10 (endast 5 p efter 1:an) och Jonatan Andersson tog också ett silver i HR16 men med samma poäng som 1:an men med fler antal pilar. Tilde Åhlund kom på fjärde plats i DB10. (alla från Stallarholmen). Kalle Puman från Eskilstuna tog guld i HB16

Fredagen inleddes Tavel SM för seniorer med kvalskytte och lagtävling. Där vann Stallarholmen guldet i lag tävlingen för Recurve 21 med skyttarna Björn Jansson, Jonatan Anersson och Jimmy Forsbäck. Vid en av matcherna var lagets poäng endast 3 poäng från det svenska rekordet trots att det var mycket blåsigt tidvis, en mycket bra prestation!
Björn Jansson HR21 och Bobby Larsson HB21 vann båda kvalet i sina klasser.

På lördagen var det dags för den avslutande tävlingen i Junior SM - taveltävlingen: Där tog Melvin Åhlund guld i HR10, Jonatan Andersson tog guld i HR16 och Tilde Åhlund kom 8:a i DB10. Eskilstuna skytten Kalle Puman tog guldet i HB16.

SM veckan avslutades på söndagen med matchskytte för seniorerna där Bobby Larsson från Stallarholmen tog guldet i HB21 och Strängnäs skytten Per Sandgren tog bronset i samma klass. Björn Jansson oxå Stallarholmen tog bronset i HR21.

För Bobby Larsson och Björn Jansson väntar den stora tävlingen World Games i Colombia om ca 2 veckor (World Games går vart fjärde år som OS), övriga senior skyttar skjuter Fält SM som tyvärr går samtidigt som World Games.

Mer info om World Games ring Bobby Larsson 0733-506945

Skribent: Roseana De Almeida Nieminen